Professor Teun Parijs
E-mail teun@dosangeles.nl
Website www.dosangeles.nl
volg mij op twitter

Spotprent over Sint Maarten en Flip breken!

Ik zag deze spotprent van Fokke en Sukke vanmorgen. Ik moest terugdenken aan een voorval uit mijn lange leven toen ik het zag. In de tijd dat de Sint nog een gezellige kindervriend was speelden mijn broer en ik soms voor Sinterklaas en Zwarte Piet. Ik was meestal de Sint in het door mijn moeder in elkaar gezette pak. En Aad mijn broer was dan Zwarte Piet. De staf had ik zelf van tentstokken in elkaar gezet. En hele rare Sinterklaas was ik, ik zag toen nog heel erg de humor van het hele Sinterklaas gebeuren. We hadden de grootste lol.

Op een dag ging Aad Sinterklaas spelen met zijn vriend Flip. Flip was streng Gereformeerd opgevoed en trok dat geloof helemaal niet, dus die ontspoorde behoorlijk in zijn leven. Door dat stomme opgedrongen geloof liep alles in zijn leven mis. Hij kon het niet goed doen. Aad en Flip hadden al een paar huisbezoeken afgelegd die avond, toen dacht Flip even leuk bij zijn moeder langs dacht te gaan. Lachen moesten ze. Ze waren in de opperste stemming!

Het doet nog steeds zeer dit verhaal. Die nette Christelijke vrouw doet open, kijkt naar Aad en Flip die even gezellig binnen willen komen om te lachen. Zegt dat mens: ‘Wij doen niet aan Sinterklaas!’ En doet de deur weer dicht.

Mijn naam is Parijs, Teun Parijs!

 

 

Alles is mogelijk op DosAngeles®