Professor Teun Parijs
E-mail teun@dosangeles.nl
Website www.dosangeles.nl
volg mij op twitter


De Mok van Henk de Velde
Kort geleden ging ik Koffie drinken bij Henk de Velde. De Zeezeiler! Ik mocht aan boord van zijn Schip 'De Juniper'. Een stoer Schip waar je zo'n beetje doorheen moet kruipen. Ik zou er al mijn servies breken! Er stond een Mok op het Middenconsole. De Trimaran 'De Juniper'. Een Mok met een klein stukje eruit vlakbij het oor!

De Mok had een Vage Duitse opdruk (niet de afgebeelde Mok). Smoezelig. Met een dikke laag aangekoekte koffie aan de binnenzijde. Een doorleefde Mok. Echt zo'n Mok die je het liefst weg zou gooien. Maar wie het verhaal van de Mok kent zal dit nooit over zijn hart kunnen verkrijgen. Het is een heel érg bijzondere Mok. Een Mok die Vijf keer rond de Wereld is Gezeild. Een Mok die Stormen heeft overleefd en heel veel Lief en Leed!

Het is werkelijk de meest bijzondere Mok die ik ooit heb gezien. Dit stukje Aardewerk, of wellicht beter gezegd Porcelein is zo vaak de wereld over gezeild. Welke Mok kan dat zeggen? Nou de Mok van Henk de Velde wel. En hij drinkt er nog dagelijks heerlijk Koffie uit!

De Mok was trouw hij ging mee op de Orawa, de Alisun, de Zeeman, de C1000, de Campina en de Juniper. En altijd stond hij trouw te wachten tot er weer Koffie in hem geschonken werd voor zijn Baasje. Koffie was altijd hard nodig om Henk uit zijn slaap te houden. Op Spannende momenten om de Tien Minuten. Hij had dan behoefte aan een Bakkie en hield de Mok vastgeklemd in zijn beide handen terwijl er Golven als Flats zich rond zijn Scheepje manifesteerden!

Er is wel een stukje uit uit die Mok. 'De Zeeman' is ooit op een overboord geslagen Container geklapt. Henk heeft toen Dagenlang Bewusteloos met een Schedelbasis Fractuur aan boord gelegen. Werd uiteindelijk door een Russisch Vrachtschip opgepikt. Zodra hij bijkwam zei hij: 'Mijn Mok, Mijn Mok!' Die Russen: 'Hier is tie Meneer De Velde, er is helaas wel een stukje uit, vlakbij het oor!'

De Mok kan niet zónder Henk!

'En dan is er Koffie!'

Reactie Henk de Velde op Twitter 12 November 2011:
Mooi, heel mooi eerdaags stuur ik je nog meer bijzonderheden over DE MOK ! @henkdevelde

Mijn naam is Parijs, Teun Parijs!
 

 

 

 

Alles is mogelijk op DosAngeles®